Start recreatiecompetitie 9 of 16 april

14 maart 2018

Recreatiecompetitie.

Afgelopen jaar hebben we de recreatiecompetitie in deze opzet voor de elfde keer georganiseerd. De deelnemers hebben meegedaan aan de onderdelen gemengd enkel (GE) en gemengd dubbel (GD).  In 2017 hebben zich 58 spelers opgegeven. 19 speelsters/spelers in het enkelspel en 50 speelden in het dubbelspel.

Alle reden dus om de recreatiecompetitie in 2018 weer op de kalender te zetten. Mocht er heel veel animo zijn, dan zal worden bekeken of er ook uitgeweken kan worden naar een tweede avond. In 2017 was dit overigens niet aan de orde. Dit kan eventueel wel nodig zijn, omdat je anders soms een aantal weken niet zou kunnen spelen. In het voor- en najaar zijn er maar een beperkt aantal banen beschikbaar, aangezien er niet overal verlichting op de banen is.

Wat is de recreatiecompetitie?

De recreatiecompetitie is een laagdrempelige competitie, waar alle leden van de vereniging aan kunnen meedoen, ongeacht leeftijd, ervaring of niveau. Om zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om mee te doen worden in principe alle spelonderdelen (enkel, dubbel en gemengd dubbel) aangeboden, voor zowel de dames als de heren. Om een leuke competitie te kunnen organiseren is een minimum van 5 deelnemers voor een onderdeel nodig. Enige tenniservaring is gewenst, maar niet noodzakelijk aangezien zoveel mogelijk met de sterkte rekening wordt gehouden. Indien er jeugdleden meedoen, worden zij in de 1e ronde ingedeeld.

Hoe gaat het in zijn werk?

De competitie begint op maandag 9 april 2018 en loopt tot aan de zomervakantie. De speeldagen voor de vakantie zijn vervolgens: 16, 23 en 30 april, in mei zijn dit: 7, 14 en 28 mei (21 mei is 2e Pinksterdag). Vervolgens in juni: 4, 11, 18 en 25 juni. In juli gaat het om: 2 en 9 juli. Daarna beginnen de schoolvakanties en vanaf 15 juli begint de Trynwâlden Open. Op maandag 3 september pakken we de draad weer op. De speeldagen na de zomervakantie zijn dus maandag 3 september en vervolgens 10, 17 en 24 september. Of er ook nog in oktober wordt gespeeld is afhankelijk van de speelschema’s en het aantal inhaalwedstrijden. Tevens hangt dit ook van het weer af. Tussentijds is er weer een promotie en degradatie binnen de poules (als er voldoende deelnemers zijn).

Leden kunnen zich bij voorkeur inschrijven via www.toernooi.nl. Een mailtje naar tennis.trynwalden@upcmail.nl, sijtsekoonstra@kpnmail.nl of een WhatsApp bericht naar Sijtse Koonstra (telefoonnummer (06) 208 864 93) / Henk Renting (telefoonnummer (06) 498 320 19).

Je kunt je inschrijven voor maximaal 2 spelonderdelen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je op een avond meer dan één wedstrijd moet spelen.

De wedstrijdcommissie gaat vervolgens de deelnemers indelen. Zoals hierboven al geschreven willen we rekening houden met alle spelsoorten. Wel stellen we een minimum van 5 deelnemers (of 5 koppels in geval van dubbelspel) aan het aantal deelnemers per spelonderdeel. Bij een te klein aantal deelnemers is de competitie kort en daardoor niet zo leuk. De meeste partijen worden voor de zomervakantie gespeeld. In principe vindt na de eerste competitieronde promotie naar een hogere of degradatie naar een lagere poule plaats: de nrs. 1 en 2 van de poule promoveren, de nrs. laatst en voorlaatst degraderen. Wanneer er niet genoeg deelnemers zijn om twee of meer poules te vormen organiseren we een dubbele competitie.

Wij willen zoveel mogelijk rekening houden met leeftijd, ervaring en niveau, maar dat werkt uiteraard alleen als er voldoende deelnemers zijn. Aangezien de meeste mensen in de mixdubbel spelen, heeft dat onze voorkeur, maar mocht dat niet lukken, dan is er geen man overboord.

De wedstrijden worden in principe op de maandagavonden gespeeld. De kantine is dan open en we maken er een gezellige avond van.

Mocht je geen dubbelpartner hebben, maar toch graag willen dubbelen, geef dit dan even aan. We proberen dan toch nog een partner te vinden. Ook wordt er redelijk vaak een “vervanger” gezocht om toch partijen gewoon te spelen op de avond die staat ingepland. Mocht het niet mogelijk zijn te spelen, geef dat dan vroegtijdig door en niet een avond van te voren. Voor ons is het dan onmogelijk om nog andere spelers op te roepen. Het afgelopen jaar waren er soms wel twee banen beschikbaar, terwijl er graag anderen hadden gespeeld. Dat is wel wat zonde.

Twijfel je om je op te geven, kom gewoon eens langs om te kijken hoe e.e.a. verloopt.

Het volgende “reglementje” is van toepassing:

  • Er wordt op tijd gespeeld. Een wedstrijd duurt 50 minuten. De volwassenen beginnen om 19.00 uur.
  • De wedstrijden worden gespeeld op maandagavond. Wanneer een speler op de aangegeven maandagavond is verhinderd, dan s.v.p. in onderling overleg met de tegenstander(s) een ander moment afspreken om de wedstrijd te spelen. De stand kan daarna gewoon aan de wedstrijdleiding worden doorgegeven. Indien er onderling geen vervangende avond wordt afgesproken, dan dient degene wie verhinderd is zelf voor vervanging te zorgen op de maandagavond!
  • De poulestanden worden bepaald volgens de KNLTB reglementen. De uitslagen en de poule(tussen)standen worden gepubliceerd op www.toernooi.nl.
  • Inschrijvingen s.v.p. uiterlijk 31 maart 2018 bij de wedstrijdcommissie indienen.
  • Er mag voor maximaal 2 spelonderdelen worden ingeschreven. Bij inschrijven in 2 onderdelen moeten deelnemers er rekening mee houden dat er per avond 2 wedstrijden kunnen worden gespeeld.
  • Het inschrijfgeld bedraagt € 10,– per persoon (koffie- en theegeld), voor de gehele competitie.